assalamualaikum semua..
kelakar betul lar..baru hari ney aq taw yang rebung ade dua jenis..rebung masam dan rebung x masam..dulu taw satu jew rebung masam..bau dye perh x lalu nak makan..terus tanak makan..haha..tapi semalam mak aq ade bawak rebung yang tak masam..mak aq suh masak gulai cili api daging pastu masukkan rebung yang mak aq bawak semalam..aq cakap lar tanak nanti bau busuk..mak aq cakp x busuk try lah dulu..okey..aq buat..tup tap tup tap..da siap..aq pon hidang lar..pas bace doa makan..adik aq tanye ney ape ney yang putih2 ney macam kentang jew..aq cakap lar memang kentang..aq suh dye tyr dulu..dye try lar..a'ah kentang lar..aik betul ke aq cakap..aq cakap kat dye tuh bukan kentang tuh rebung..dye suh aq try dye kate sedap...aq pon try lar..wakakka..memang sedap..sampi tambah tambah nasi aq..huh hingga menjilat jari...hahaha...tapi yang masam punyer x berani lagi nak try..hehehe..
ney kat mak buluh lagi belom cantas lagi..
ney yang dah di buang kulit..
1 kate kate semangat:
waa..belum pernah lagi makan rebung..betul ke rase die sedap?teringin jugak nak makan.. he he
Catat Ulasan